Σελίδες

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Αλληλεγγύη και νίκη: Η Fadik Adıyaman δεν θα εκδοθεί στην Τουρκία

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΝΙΚΗ
Η FADIK ADIYMAN ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Στις 27 Φλεβάρη 2013, η Fadik Adıyaman όταν πήγε στο Τμήμα Αλλοδαπών για την υπόθεση του πολιτικού ασύλου της, συνελήφθη με την κατηγορία ότι καταζητείται από την Ιντερπόλ μετά από αίτημα της Τουρκίας για έκδοσή της. Αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μέχρι να πραγματοποιηθεί το δικαστήριο. Η Fadik Adıyaman, στις 22 Απρίλη πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να υπογράψει δηλώνοντας την παρουσία της και εκεί συνελήφθη εκ νέου με την αιτιολογία ότι έφτασε ο φάκελός της από την Τουρκία. Όταν οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης αρνήθηκε να γδυθεί για να την κάνουν σωματικό έλεγχο και γι’ αυτό το λόγο βασανίστηκε. Στις 25 Απρίλη η υπόθεση της Fadik Adıyaman εξετάστηκε στον Εφετείο και αποφασίστηκε η απόρριψη του αιτήματος έκδοσής της. Μια μέρα μετά, ο Άρειος Πάγος, αποφάσισε επίσης την απόρριψη του αιτήματος έκδοσης άλλων δύο επαναστατών από την Τουρκία που είχαν δικαστεί για τους ίδιους λόγους στην Πάτρα.
Αυτή η νίκη κατακτήθηκε με την εκστρατεία που διεξάγει εδώ και δυόμισι μήνες η επιτροπή αλληλεγγύης κατά των συλλήψεων και των φυλακίσεων των επαναστατών και με την αλληλεγγύη των Ελλήνων επαναστατών. Όπως κάθε φορά έτσι και τώρα επιβεβαιώθηκε η δύναμη της αλληλεγγύης και η σημαντικότητά της. Όμως, αυτή η εκστρατεία δεν τελειώνει εδώ, υπενθυμίζουμε σε όλους τους επαναστάτες και τη δημοκρατική κοινή γνώμη ότι θα συνεχιστεί μέχρι να ολοκληρωθούν και να στεφθούν με νίκη οι δίκες της φυλακισμένης GONUL YILMAZ (EMİNE) και του HUSEYIN CAKIL του οποίου ζητείται η έκδοση στην Τουρκία.
Από εδώ θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους επαναστάτες, δημοκράτες, όλους τους φορείς, τα κόμματα, τα συνδικάτα, τους συλλόγους, τους διανοούμενους και τον ελληνικό λαό που υποστήριξαν την εκστρατεία μας και τους καλούμε να συνεχίσουν την υποστήριξη και την αλληλεγγύη τους και στην εκστρατεία που θα συνεχίσουμε για την GONUL YILMAZ (EMİNE) και τον HUSEYIN CAKIL. 
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ GONUL YILMAZ!
Ο HUSEYİN CAKIL ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!
ΖΗΤΩ Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

ΑΛΛΑΓΗ E-ΜΑΙL ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
Παρακαλούμε να μας στέλνετε τα μηνύματά σας στα παρακάτω e-mails:
epitropi-allileggis@yandex.com
oagonas1@yahoo.com