Σελίδες

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για την αγωνιστρια πολιτικη προσφυγα FADIK ADIYAMAN

 ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

Πεμπτη  25 Απρίλη 2013, ώρα 13:00

Δικάζεται πολιτικος πρόσφυγας, η αγωνιστρια FADIK ADIYAMAN και  διακυβεύεται η έκδοσή της στην Τουρκία
  
Η FADIK ADIYAMAN είναι μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν. Ήταν μέλος του συλλόγου TAYAD (Σύλλογος των Γονιών των πολιτικών κρατούμενων). Είχε δει τις σφαγές στην περιοχή Kucukarmutlu της Πόλης. Συμμετείχε σε όλες τις μαζικές δραστηριότητες κατά των λευκών κελιών. Εδώ και χρόνια συμμετέχει στον αγώνα κατά του φασισμού για τη δημοκρατία, έπαιρνε πάντα μέρος στο μαζικό κίνημα ως μέλος του συλλόγου TAYAD. Είναι 47 χρονών, μητέρα δύο παιδιών. Η Τουρκία την καταδίκασε για τον αγώνα της σε δεκάδες χρόνια φυλάκισης, όπως έκανε και σε εκατοντάδες άλλους. Όπως είναι γνωστό, στην Τουρκία έχουν φυλακιστεί τελευταία δεκάδες δικηγόροι, συνδικαλιστές, δημόσιοι υπάλληλοι, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες. Όλους αυτούς τους θεωρούν τρομοκράτες, όπως θεωρούν και την FADIK ADIYAMAN. Τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση του Erdogan έχει γεμίσει τις φυλακές με όλους όσους είναι εναντίον της εξουσίας του, ακόμα και τους δημοκράτες.
Τώρα ήρθε η σειρά των προσφύγων στην Ευρώπη, γι’ αυτό το σκοπό ο Erdogan κάνει δηλώσεις προκειμένου να εκδοθούν στην Τουρκία.
Η FADIK ADIYAMAN ήρθε στην Ελλάδα πέρσι και ζήτησε πολιτικό άσυλο. Είχε κάνει αίτηση και πήρε τη ροζ κάρτα. Σήμερα, 26 Φεβρουάριο (Τρίτη), πήγε στο τμήμα αλλοδαπών επειδή είχε ραντεβού για συνέντευξη. Δεν ήταν η πρώτη φορά που πήγαινε στο τμήμα αλλοδαπών. Αυτή τη φορά όμως κρατήθηκε για απέλαση, με την αιτιολογία ότι εκκρεμεί εις βάρος της ένταλμα σύλληψης μέσω Ιντερπόλ από την Τουρκία. Οι πρόσφυγες κυνηγήθηκαν λόγω της δράσης τους και γι’ αυτό το λόγο ήρθαν εδώ, αφού στην Τουρκία η ζωή τους δεν είναι ασφαλής. Η κράτηση αυτή στρέφεται κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου. Εκτός των άλλων, η FADIK ADIYAMAN  αντιμετωπίζει και σοβαρά προβλήματα υγείας, για τα οποία υπάρχουν ιατρικές γνωματεύσεις, καθώς και πιστοποιητικό από την ΜΕΤΑδραση (ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ)
Πρόκειται για έναν τρόπο τρομοκρατίας εκ μέρους της Τουρκίας εναντίον όλων των αγωνιστών της Τουρκίας. 

Καλούμε για αύριο στις 13.00 η ώρα το μεσημέρι μπροστά στο εφετείο, να μην έκδοτη η FADIK ADIYMAN.

Αύριο το πρωί, 25/4/2013 
στο εφετείο,
στην οδό Λουκάρεως δίπλα στον Άρειο Πάγο

ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΕΙ Η FADIK ADIYMAN ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ