Σελίδες

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Συνεχίζονται οι διώξεις και οι συλλήψεις των πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία!

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Συνεχίζονται οι διώξεις και οι συλλήψεις
των πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία!
Ακόμα ένας σύντροφός μας με διεθνές ένταλμα συνελήφθη!
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ERCAN KUTLU!

Σήμερα ο ERCAN KUTLU μαζί με τους δικηγόρους του πήγε στο τμήμα αλλοδαπών για  τη διαδικασία έκδοσης άδειας παραμονής, και με βάση το ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί από την τουρκική Interpol, συνελήφθη. Εδώ και πέντε μήνες οι πολιτικοί πρόσφυγες στην Ελλάδα συλλαμβάνονται όταν πηγαίνουν στο τμήμα αλλοδαπών για την υπόθεση της άδειας παραμονής τους ή απάγονται και συλλαμβάνονται στο δρόμο από την αστυνομία. Στη συνέχεια γίνεται έφοδος στα σπίτια τους και επιπλέον προσαγωγές. Πριν από τον Ercan, πέντε πολιτικοί πρόσφυγες συνελήφθησαν και δικάστηκαν με σκοπό να εκδοθούν στην Τουρκία. Δεν πέρασε ούτε μία βδομάδα που ο Hüseyin Çakıl δικάστηκε στο Εφετείο Αθηνών και απορρίφθηκε η έκδοσή του στην Τουρκία, και παρόλα αυτά σήμερα συνελήφθη ο ErcanKutlu.
Η Τουρκία για να ανταποκριθεί στο ρόλο της, ώστε ο ιμπεριαλισμός να περάσει ανενόχλητα τις αποικιοκρατικές πολιτικές του, ενέτεινε τις επιθέσεις της σε όσους εξεγείρονται και δεν σκύβουν το κεφάλι. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο η Τουρκία στο εσωτερικό της προσπαθεί να αναχαιτίσει αυτό τον αγώνα με επιχειρήσεις, συλλήψεις και δολοφονίες, ενώ στο εξωτερικό, κύρια στην Ελλάδα, άρχισε μια εκστρατεία με στόχο τις διώξεις, τις συλλήψεις και την έκδοση των Τούρκων επαναστατών πολιτικών προσφύγων, με αντάλλαγμα τουρκικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Αυτό εκφράστηκε πολύ καθαρά από τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε:  «Αν δεν εκδοθούν τα άτομα που ζητάμε, θα σταματήσουν οι επενδύσεις». Στον τουρκικό τύπο καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας δηλώσεις ότι «υπήρξε συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας να μας παραδώσουν τους τρομοκράτες και να κλείσουν τους προσφυγικούς καταυλισμούς, όπως τους ζητήσαμε». Εδώ και ένα χρόνο περίπου οι διώξεις των Τούρκων επαναστατών στην Ελλάδα εντάθηκαν. Τους τελευταίους δύο μήνες η Ελλάδα παραβιάζοντας τόσο το δικό της όσο και το διεθνές δίκαιο συνέλαβε έξι Τούρκους επαναστάτες με μακρόχρονη παραμονή εδώ.
Σήμερα 28/5 ο Ercan Kutlu λόγω της ζητούμενης έκδοσής του από την Τουρκία, συνελήφθη και αύριο  29/5 στις 12μμ περνάει από τον εισαγγελέα εφετών, Αλεξάνδρας και Λουκάρεως.
Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών προσφύγων που κρατούνται, τη λήξη των διώξεων τους και την άρνηση να γίνουμε εντολοδόχοι της Τουρκικής Κυβέρνησης στην κατεύθυνση των απελάσεων και των εκδόσεων.
Διαμαρτυρόμαστε για τις συλλήψεις αυτές που παραβιάζουν διεθνείς συμφωνίες σχετικές με τα δικαιώματα των πολιτικών προσφύγων. Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει την παραβίαση αυτών των δικαιωμάτων. Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση του ErcanKutlu.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΑΓΩΝΙΣΤΕΣΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ
ΣΤΙΣ 29/5 ΣΤΙΣ 12μμ
ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΕΦΕΤΩΝ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ.
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ERCAN KUTLU.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!