Σελίδες

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση για τον Μπολούτ Γιαϊλά της Ομάδας Νομικών για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΛΟΥΤ ΓΙΑΪΛΑ

Την Πέμπτη 30 Μαΐου απήχθη με βίαιο τρόπο ο Τούρκος πρόσφυγας Μπολούτ Γιαϊλά, στο κέντρο της Αθήνας. Για κακή τύχη των απαγωγέων, παρακείμενοι πολίτες κράτησαν τις πινακίδες του αμαξιού στο οποίο πέταξαν σαν σακί οι απαγωγείς τον Γιαϊλά (αφού πρώτα τον ξυλοφόρτωσαν βάναυσα μπροστά στα έκπληκτα μάτια του κόσμου), το οποίο απεδείχθη ότι ανήκε στην ΕΛ.ΑΣ!
Μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες για την αναζήτησή του, και έπειτα από άρνηση της αστυνομίας να αναγνωρίσει την εμπλοκή της στην απαγωγή, είτε τουλάχιστον υποκριτικά να υποσχεθεί πως ''θα κάνει κάτι'', μαθαίνουμε πως ο πρόσφυγας βρίσκεται ήδη στα χέρια της τουρκικής αντιτρομοκρατικής.
Η ΕΛΑΣ τελευταία έχει εξαπολύσει έναν πόλεμο ενάντια σε τούρκους και κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες (αναγνωρισμένους ή σε διαδικασία αναγνώρισης), και αντί να τους προστατέψει, τους συλλαμβάνει σε αγαστή συνεργασία με τις τουρκικές αρχές οι οποίες έχουν βαλθεί να ζητήσουν την έκδοση τούρκων και κούρδων υπηκόων οι οποίοι έφυγαν από την Τουρκία για να ξεφύγουν από τα μαρτύρια, τις παράνομες καταδίκες, τα φριχτά βασανιστήρια, τις εκτελέσεις, τα λευκά κελιά. Όλες οι αιτήσεις έκδοσης των τουρκικών αρχών που έχουν εκδικαστεί, έχουν απορριφθεί από τα ελληνικά δικαστήρια, επομένως η Ελληνική Αστυνομία- με μεθόδους CIA- αποφάσισε να ''κάνει το επόμενο βήμα'' και να απαγάγει πρόσφυγες, χωρίς καμιά νομική διαδικασία, και να τους παραδίδει στους βασανιστές  τουρκικής Αντιτρομοκρατικής.
Ό, τι δεν μπορούν να κάνουν τα δικαστήρια, αρνούμενοι να επαναπροωθήσουν, να απελάσουν, να εκδώσουν ένα πρόσωπο που πρόκειται να υποστεί μεταχείριση που αντίκειται στο αρ. 3 της ΕΣΔΑ, γίνεται πλέον μια εξωνομική φιλική διευθέτηση μεταξύ των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών Ελλάδας και Τουρκίας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΑΠΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΜΠΟΥΛΟΥΤ ΓΙΑΪΛΑ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Ομάδα Νομικών για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών

http://www.solidarity4all.gr